*

Pohjolan Sanomat

Paikalliset

Päivitetty 29.1.2014 13:40, julkaistu 29.1.2014 13:28

Kemin CLT-talo kiinnostaa laajalti

Kuva: Nina Susi
Jussi SaarelaLähetä palautetta toimittajalle
Kainuun Puumiehet ry kävi tutustumassa Kemin CLT-taloon keskiviikkona. Osmo Hänninen (vas.) Esa Haverinen, Pekka Laakkonen ja Jyrki Moilanen kävivät ihastelemassa taloa matkalla Pohjois-Ruotsiin.

Jussi Saarela

Kemin CLT-koetalossa on avoimet ovet keskiviikkona kello 19 asti. Talo valmistui hiljattain Kemin Digipoliksen teollisuuskylään. Samalla oli avoimet ovet myös ammattiopisto Lappian teollisessa CLT-ympäristössä, jossa on laitteet ristiin liimattujen puurakenteiden tekemiseen.

Suomessa vielä vähän tunnettu CLT (cross laminated timber) on Keski-Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa nopeasti yleistyvä rakennusmateriaali.

CLT-talo tuntui kiinnostavan ihmisiä. Siellä vieraili muun muussa Kainuun Puumiehet ry:n porukka, johon kuului parikymmentä henkilöä. He kävivät samalla reissulla myös Pohjois-Ruotsissa tutustumassa puuteollisuuden yrityksiin kehitysyhtiöihin.

– CLT-elementti on kantavuudeltaan hyvä. Siitä voi rakentaa hyvinkin korkeita rakennuksia. Uskomme vahvasti, että sitä voidaan käyttää erityisesti kerrostalorakentamisessa ja pientaloissa, joissa sallitaan laajemmin arkkitehtuuria. Saksan Hannoverissa CLT:stä on tehty tuulivoimalan torni, Kuhmolaisen puutuotealan yritystoimintaa edistävän Woodpoliksen palvelupäällikkö Jyrki Moilanen kertoo.

Suomen ensimmäinen CLT-elementtejä valmistava tehdas aloittaa toimintansa Kuhmossa ensi kesänä. Oy CrossLam Kuhmo Ltd tekee kaupunkiin kahden miljoonan euron investoinnin.

AVAINSANAT:

Kirjoita kommentti

Ohjeet: Voit aloittaa keskustelun ja jättää kommentin kirjautumatta palveluun. Ylläpitäjä varaa oikeuden poistaa asiattomat ja lainvastaiset kommentit.

Kommentti

 

Kirjaudu verkkopalveluun ja näköislehteen

Lukeaksesi verkkopalvelun maksullista sisältöä tarvitset voimassa olevan tilauksen. Kirjaudu sisään asiakas- ja postinumerollasi tai tee tilaus.

Asiakasnumero
(löytyy kanta-asiakaskortista ja lehtilaskusta)

Vakituisen osoitteen postinumero

Muista minut

Kirjaudu sisään
Tilaa


LISÄÄ UUTISIA

PS-KYSYMYS

Oletko käynyt katsomassa kevättulvia?Pohjolan Sanomat, Sairaalakatu 2, 94100 KEMI, Vaihde: 010665011, Uutistoimitus: 0106656276 | Palaute |  Mediakortti | Käyttö- ja sopimusehdot