Kemin Vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtaja Pertti Henttinen on tyytyväinen ehdokasasetteluun.

Kemin Vasemmistoliitto asetti 55 ehdokasta huhtikuun kuntavaaleihin, joista 29 on ensimmäistä kertaa valtuustoehdokkaana. Ehdokkaiden keski-ikä on 48,83 vuotta. Ehdokkaista miehiä on 28 ja naisia 27.

–  Erityisen ilahduttavaa ehdokasjoukossa on nuorten naisten esiinmarssi. Alle 30-vuotiaita ehdokkaita Kemin Vasemmistoliitolla on seitsemän, joista kuusi on naisia, Kemin Vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtaja Pertti Henttinen huomauttaa tyytyväisenä.

Listan nuorin ehdokas on 19-vuotias opiskelija Iida Kinos. Naisten osuus korostuu myös 30-39-vuotiaiden ehdokkaiden joukossa. Ikäluokan yhdeksästä ehdokkaasta kuusi on naisia ja kolme miehiä.

 

Kemin Vasemmistoliiton kuntavaalikampanjaa ovat vetäneet vaalityöryhmän jäsenet Jouko Pasoja, Pertti Henttinen, jotka ovat itsekin ehdokaina sekä Kati Tervo.

Kemin Vasemmistoliiton kuntavaalikampanjaa ovat vetäneet vaalityöryhmän jäsenet Jouko Pasoja, Pertti Henttinen, jotka ovat itsekin ehdokaina sekä Kati Tervo.

 

Henttinen on tyytyväinen myös ehdokaslistan ammatti- ja asuinaluejakautumaan.

– Lista on laaja ja monipuolinen joka suhteessa. Lista on yksi parhaista, mitä meillä on ollut koskaan, Henttinen hehkuttaa.

Hänen mielestään ehdokasjoukko on sellainen kuin pitääkin.

– Se on kuin Kemi pienoiskoossa, kaupungin asujaimiston näköinen. Ehdokaslistalla kaikki haarukat ovat kohdallaan, niin iät, ammatit kuin asuinalueetkin. On nuoria, keski-ikäisiä ja eläkeläisiä.

– Kaikkiaan hyvin onnistunut ehdokaslista, sanoisin että jopa voitonmakuinen. Tämän porukan kanssa on hienoa lähteä vaalikentille, Henttinen painottaa.

 

Vaaliteltoilla on riittänyt niin ehdokkaita kuin äänestäjiäkin. Kuva Kemin Säästötexin edustalta, jossa jaettiin kolmen tunnin aikana yli 180 makkaraa.

Vaaliteltoilla on riittänyt niin ehdokkaita kuin äänestäjiäkin. Kuva Kemin Säästötexin edustalta, jossa jaettiin kolmen tunnin aikana yli 180 makkaraa.

 

Vaalikampanja on jo täydessä vauhdissa. Kemin Vasemmistoliiton ehdokkaat ovat olleet näkyvästi esillä niin Kemin kevätmarkkinoilla kuin kauppojenkin edustoilla.

– Ja makkarat ovat tehneet kauppaansa. Esimerkiksi viime perjantaina Tampereen Säästötexin edustalla meni 180 makkaraa, valottaa ensimmäistä kertaa kuntavaaliehdokkaana oleva entinen SM-tason hiihtäjä Teemu Vahlroos.

Ammattialoittain tarkasteltuna ehdokaslistalla eniten on teollisuuden palveluksessa työskenteleviä, 11. Toimihenkilöitä on kahdeksan, samoin kasvatus/koulutus-alalla työskenteleviä. Sosiaalialalla toimeentulonsa hankkivia on seitsemän ja neljä terveydenhoitolan ihmistä. Listalla on myös neljä yrittäjää, joiden joukosta löytyy myös maahanmuuttajia edustava 33-vuotias Albana Mustafi.

Myös kulttuuripuoli on listalla perinteisesti erittäin hyvin edustettuina. Mukana ovat mm. muusikko Mikko Koivulehto, kirjailija Kari Hanhisuanto ja sarjakuvakeskuksessa työskentelevä Kemin hallitseva kuningas Petri Kittilä. Muusikkotaustaa ehdokkaista omaavat myös Matti Adolfsen, Kaisa Kari, Petri Markkanen, Jari Holland, Pasi Määttä ja Kati Pyykkö.

Urheilutaustaa ehdokkaista on Vahlroosin lisäksi painin parissa pitkään töitä tehneellä Tuomo Kallijärvellä.

– Ehdokasjoukolla on ollut myös upea tekemisen meininki. Vaalikojuille on riittänyt innostusta ja porukka on tehnyt töitä toinen toistaan tukien, esimerkiksi vaaliesitteiden ja ehdokassivujen tekemisessä ja vaalikoneisiin vastaamisen kanssa. Ne ehdokkaat, joilla tietotekniikka on hyvin hallussa, ovat auttaneet heitä, joilla siitä on vähemmän kokemusta, Henttinen korostaa.


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös