Moottorikelkkailija törmäsi puuhun Sodankylässä – Vauhtia arviolta 80 km/h

Jussi Leinonen
Moottorikelkkailija törmäsi puuhun Sodankylässä – Vauhtia arviolta 80 km/h

Liikenne nelostiellä jouduttiin katkaisemaan helikopterin laskeutumista varten.

Milla Sallinen, Tiia Haapakangas

Moottorikelkkasafarilla ollut matkailija loukkaantui törmättyään puuhun Sodankylässä maanantaina iltapäivällä.

Pelastuslaitoksen mukaan onnettomuus sattui kelkkareitillä hieman Vuotson eteläpuolella. Pelastajien arvion mukaan kelkkailijalla oli ajanut ennen onnettomuutta noin kahdeksankymmenen kilometrin tuntinopeudella.

- Hän oli onnettomuuden jälkeen tajuissaan, mutta niin kivulias, että hänet siirrettiin helikopterilla ensihoitoon, päivystävä palomestari kertoo.

Helikopterilla tehty siirto oli varsin lyhyt, sillä onnettomuus sattui parin kilometrin päästä tiestä. Kopteri haki potilaan kyytiin maastossa, ja kuljetti hänet Nelostielle, josta hänet siirrettiin ambulanssiin. Nelostien liikenne pysäytettiin helikopterin laskeutumisen ajaksi.

Pelastuslaitoksen mukaan onnettomuuteen joutunut kelkkailija oli ulkomaalainen matkailija, joka oli ajamassa pienessä safariryhmässä.

Uutinen päivitetty kauttaaltaan 20.3. klo 19.45.


Kommentit (1)

  • Etelän vetelä

    Hienoa kun Lapissa on pelastushelikopteri! Tämän laajan lapinmaan helikopteripelastuspalvelun Aslak toimii nimittäin aivan yksityisten lahjoittajien avustusten varassa! Tässä eräs kotimaisista ihmetyksen aiheista.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös