Lounais-Lappi

Kemissä on tarjolla ilmaista luisteluopetusta

Lämärit, Pohjolan Sanomat ja Lounais-Lappi järjestävät luistelukoulun kaikille halukkaille.

Tiia Hemminki
Kemissä on tarjolla ilmaista luisteluopetusta

Hannele Kauppila myöntää, että luistelukoulu tekisi hänellekin hyvää, sillä hän viettää paljon aikaa jäähallilla, mutta vain harvoin luistimet jalassa.

Tiia Hemminki

Jääkiekkoseura Kemin Lämärit järjestää yhdessä Pohjolan Sanomien ja Lounais-Lapin kanssa luistelukoulun sunnuntaina 26.3 kello 15 alkaen. Noin tunnin mittainen sukellus luistelun saloihin on tarkoitettu kaikenikäisille ja -taitoisille.

Luistelukoulu pidetään Timitec Areenalla eli tutummin Kemin jäähallilla.

Lämäreiden puheenjohtaja Hannele Kauppila kannustaa jokaista osallistumaan. Taitotasolla ei ole merkitystä eikä edes se haittaa, vaikkei olisi koskaan jäällä käynyt.

- Luistelukoulussa opetellaan ihan perusjuttuja. Miten luistellaan eteenpäin, miten taaksepäin. Pysähtymisen oppiminen on myös tärkeää. Opettajina toimivat seuran ohjaajat, kertoo Kauppila.

Luistelua Kauppila pitää hyvänä ja monipuolisena harrastuksena. Sen lisäksi, että Lämärit tarjoavat mahdollisuuden tutustua lajiin, he haluavat myös muistuttaa sekä lapsia että aikuisia liikunnan iloista.

- Luistelukoulussa lähdetään ehdottomasti siitä, että kaikki tehdään leikin ja ilon kautta. Pyritään siihen, että kaikilla on hauskaa ja osallistujat saavat tuntumaan luisteluun.

Hyvät perustaidot kantavat pitkälle. Kun lapsi on saatu innostumaan ja kiinnostumaan luistelusta, on helpompaa lähteä kehittämään tekniikkaa. Kauppila vertaa sitä talon rakennukseen.

- Kun perusta on hyvä ja tukeva, sen ympärille on hyvä lähteä rakentamaan lisää. Täytyy myös muistaa, että taitojen ja tekniikan parantuessa kunto kasvaa vähän niin kuin sivutuotteena, kun jäällä tulee liikuttua paljon, huomauttaa Kauppila.

12 vuotta Lämäreiden toiminnassa olleena Kauppila on nähnyt monenlaista. Eniten häntä mietityttää erityisesti lasten kohdalla suuri kuilu sen osalta, miten aktiivisia ja kiinnostuneita lapset ovat liikunnasta.

- On lapsia, jotka liikkuvat paljon ja joilla on perustaidot paremmin hallussa. Sitten on niitä, jotka eivät liiku kovinkaan paljoa. Se on varmasti suurin haaste, että saadaan myös ne lapset innostumaan ja irtautumaan vähäksi aikaa vaikka kännykästä, pohtii Kauppila.

Kemin Lämäreillä on seurassa lajeina jääkiekko, taitoluistelu, curling ja cheerleading. Jääkiekkoa pidetään väestön keskuudessa kaikkinensa hintavana harrastuksena. Näin voi olla joillakin paikkakunnilla, mutta Kemissä kustannukset on organisoitu mahdollisimman mataliksi.

- Jäämaksut ja pelimatkat muodostavat kustannuksista suurimman osan. Kemissä tilanne on hyvä, sillä kaupunki tukee harrastusmahdollisuutta hyvin. Muutama kymppi kuukaudessa riittää esimerkiksi jääkiekko- ja taitoluisteluharrastukseen, kiittelee Kauppila.

Lämäreiden luistelukouluun tulee tietysti ottaa mukaan omat luistimet. Myös kypärä täytyy olla, sillä jäälle ei mennä ilman sitä, ei edes aikuiset. Jos omia suojia löytyy, niin ne saa ottaa mukaan.

- Hallilla on jonkin verran kypäriä, mutta tietysti aina parempi, jos semmoinen löytyy omasta takaa.

Jos pukeutuminen mietityttää, niin ainakaan liian raskaasti ei kannata pukeutua. Vaikka hallissa on muutama aste pakkasta, luistelukoulussa on kuitenkin tarkoitus pysyä liikkeessä kokoajan.

Kauppila neuvoo, että tuulipukutyyppinen ratkaisu on hyvä.

- Villahousuissa ei kannata tulla ja toppahousutkin saattavat olla lämpimät. Lapsille, jos laittaa lapaset käteen, niin villaiset on hyvä jättää kotiin. Jään pinta on kuitenkin jonkin verran kostea, ja villalapanen kastuu nopeasti.

- Tärkeää on myös iloinen ja avoin mieli, niin lapsilla kuin aikuisilla, päättää Kauppila.

Luistelukoulu

Lämärit, Pohjolan Sanomat ja Lounais-Lappi tarjoavat maksuttoman luistelukoulun kaikille halukkaille su 26.3. kello 15 alkaen.

Luistelukoulu pidetään Timitec Areenalla eli tutummin Kemin jäähallilla.

Luistelukoulussa opetellaan muun muassa miten luistellaan eteenpäin ja taaksepäin. Pysähtymisen oppiminen on myös tärkeää.

Opettajina toimivat seuran ohjaajat.

Järjestäjät toivovat, että tilaisuuteen tullaan hyvissä ajoin ennen opetuksen alkua.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös