Lounais-Lappi

Torniossa ja Kemissä pelataan golfia talvellakin, halli ja simulaattori pitävät tatsia yllä

Tuntematon
Torniossa ja Kemissä pelataan golfia talvellakin, halli ja simulaattori pitävät tatsia yllä

Meri-Lapin Golfhallilla Torniossa on tilaa golfin harjoitteluun talvikaudella.

Tapani Juusola

Meri-Lapin Golfhallilla Torniossa ja Kemin Golf Klubilla pidetään talvisin lajin taitoja yllä. Suomessa golfkausi on vain 5-6 kuukauden pituinen, mutta hallissa tekonurmimatot ja golfsimulaattori mahdollistavat lajin harjoittelun ympäri vuoden.

– Golfissa pitää talvella kehittää swingiä mikä on golfin ydin. Ja kesällä pystyy sitten nauttimaan pelistä, Meri-Lapin Golfklubin juniorivalmentaja Jussi Huusko opastaa.

Meri-Lapin Golfhalli sijaitsee entisen Lapin Kullan tiloissa Elämystehdas Lapparilla jossa on myös Duudsonien Activity Park. Pinta-alaltaan 500m2 kokoinen golfhalli on nyt käytössä kolmatta vuotta.

– Halli ei ole pelkästään meidän seuran käytössä, tänne saa tulla muualtakin. Ja on täällä käynyt pelaajia Leviltä asti, Huusko kertoo.

– Hallilla ei ole tarkoitus tehdä voittoa. Kaikki on tehty talkoilla, ja yhtään palkattua työntekijää ei ole, hän jatkaa.

Myös Kemin Golf Klubilla hallia käyttävät muutkin kuin klubilaiset, greencardia ei tarvita.

Meri-Lapin Golfhallilla on golfsimulaattorin lisäksi lyöntialue sekä putti- ja chippi-alue. Myös Kemin Golfklubilla on simulaattorin lisäksi mahdollisuus harjoitella tekonurmimatoilla. Kemissä nuorille on pidetty golftunteja myös Junkohallissa.

Meri-Lapin Golfklubi ja Kemin Golf Klubi tekevät yhteistyötä junioreiden puolella.

– Olemme siihen tosi tyytyväisiä. Duudson-Tour pelattiin viime kesänä puoleksi Torniossa ja puoleksi Kemissä, ja sama toistuu myös ensi kesänä, Huusko iloitsee.

Torniolaiset ovat puuhanneet yhteistyötä myös Rovaniemen kanssa. Nuorille golfinpelaajille on tarkoitus järjestää yhteiset leirit Meri-Lapin Golfhallilla.

Tänä talvena Meri-Lapin Golfhallilla pyörii 3-6-luokkalaisille torniolaisille lapsille kerran viikossa ilmainen golfkerho. Myös Kemin Golf Klubilla käy koululuokkia ilmaiseksi tutustumassa.

MLGK:lla on neljä erilaista junnuryhmää. Huippuryhmässä on lahjakkaimmat pelaajat, kisaryhmässä ne jotka kilpailevat aluetasolla eli Pohjois-Suomessa ja sitten on vielä haastajaryhmä ja alkeisryhmä.

– Junioripelaajia meillä on yhteensä 35, ja seurassa jäseniä 533. Golf on junioreille myös hyvä kakkoslaji, muita tukeva, Huusko muistuttaa.

Kaksi kesää golfia pelannut MLGK:n 12-vuotias Markus Siikavirta tykkää harjoitella myös halliolosuhteissa.

– Tämä tuntuu ihan oikealta golfin harjoittelulta. Chippi on paras osa-alueeni golfissa.

Siikavirta pelaa myös salibandyä SBT Tornion riveissä.

– Golfissa ei tarvitse olla kiire. Se on vähän rauhallisempi laji kuin salibandy, Markus toteaa.

Tuhat tuntia vuodessa

Kemissä golfsimulaattori oli uusinta uuta seitsemän vuotta sitten. Ensin se sijaitsi Karjalahdella, ja nykyisin Kemin Golf Klubin omissa tiloissa Jungossa. Ennen kuin Tornioon saatiin hallitilat, Torniossa golfsimulaattori oli vain kuntosalilla ja yksi simulaattori Haaparannan puolella.

– Nyt hallilla simulaattorilla pelataan noin tuhannen tuntia vuodessa. Meillä on tällä talvikaudella hallin vakituisia käyttäjiä avainkorttien perusteella 130, Meri-Lapin Golfhalli Oy:n hallituksen jäsen Miikka Röyttä kertoo.

– Viime talvena viisi ryhmää harjoitteli täällä säännöllisesti talven yli. Tänä vuonna on ollut enemmän Tornion ulkopuolelta tulleita pelaajia, kuten Rovaniemeltä ja Leviltä, hän jatkaa.

Golfsimulaattori on laite jolla jäljitellään mahdollisimman hyvin oikeaa golfkierrosta. Lyöjä lyö golfpalloa oikeasti oikealla tilanteeseen sopivalla mailalla. Lyönnit osuvat taustaan, johon heijastetaan kentän väylä. Simulaattorin anturit laskevat lyönnin suunnan, nopeuden ja pallon paikan. Simulaattoriin voi vaihtaa jopa sata erilaista kenttää, jotka ovat oikeita golfkenttiä eri puolilta maailmaa.

Sekä Kemissä että Torniossa halleilla järjestetään myös erilaisia ryhmä- ja yritystilaisuuksia asiakkaiden toiveiden mukaisesti.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös