Lounais-Lappi

Tytin katkeransuloiset seikkailut alkavat

Torniolainen 24-vuotias Laura Torvinen on luonut Lounais-Lappi-lehdelle uuden hahmon, joka tulee seikkailemaan lehden sivuilla sarjakuvan muodossa.

Tuntematon
Tytin katkeransuloiset seikkailut alkavat

Laura Torvinen ja Tytin molemmat puolet.

Tiia Hemminki

Sarjakuva on strippi-tyylinen, eli se on lyhyt ja koostuu kahdesta-neljästä ruudusta. Päähahmona on Tytti-niminen nuori nainen. Torvinen kuvailee Tyttiä hyvin suloiseksi ja viattomaksi hahmoksi. Hän on ajassa kiinni.

- Hyväntuulisuus kuitenkin kaikkoaa nopeasti, kun eteen tulee haasteita. Tytti kohtaa sarjakuvissa ihan arkipäiväisiä ongelmia, joihin jokainen pystyy helposti samaistumaan, kuvailee Torvinen.

Tytti on merilappilaisen ihmisen ruumiillistuma ja häneen onkin pyritty kiteyttämään paikallinen mentaliteetti: ”ei se kannata.” Paikallisuus näkyy myös murteessa.

Torvisessa itsessään on hyvin paljon samaa Tytin kanssa. Tämä tuli esille muun muassa silloin, kun Torvista pyydettiin toteuttamaan sarjakuva.

- Olin tosi innoissani, mutta sitten tajusin, että eihän minulla ole mitään ideaa tähän! Siinä tuli ilmi se katkeransuloisuus, joka näkyy myös Tytin seikkailuissa. Aluksi kaikki on ihanaa, mutta sitten tulee käänne, joka muuttaa tilanteen täysin. Tästä myös tulee sarjakuvan nimi, Katkeransuloinen, kertoo Torvinen.

Torviselle sarjakuvat ovat olleet osa elämää jo pitkän aikaa. Hän lukee, ostaa ja lainaa niitä kirjastosta.

Yläkouluaikana japanilainen sarjakuvatyyli manga oli kovassa suosiossa. Myös Torvinen hullaantui siihen.

- Manga-harrastus alkoi Ranma½-sarjakuvista. Kyseinen tyyli näkyi myös pukeutumisessani. Enää sitä ei huomaa, koska olen aikuistumisen myötä joutunut muuttamaan vaatetyyliäni, naurahtaa Torvinen.

Koska sarjakuvat kiinnostivat, Torvinen päätti yhdeksännellä luokalla, että hän haluaa isona kuva-artesaaniksi. Hän lähti opiskelemaan alaa Lappialle ja jatkoi siitä vielä ammattikorkeakouluun.

Kuvataiteilijaksi hän valmistui vuonna 2015.

- Sarjakuvien lisäksi olen tehnyt paljon digitaalista maalausta. Tällä hetkellä vedän myös manga-työpajaa Kemin Lastenkulttuurikeskuksessa ja toimin freelancerina.

Tulevaisuutta alalla Torvinen ei pysty ennustamaan, mutta toivoo kovasti, että pystyisi työllistymään sarjakuvien ja digitaiteen parissa.

Laura Torvisen sarjakuva Katkeransuloinen ilmestyy aina keskiviikon lehdessä sivulla 8.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös