Lounais-Lappi

Vaalishow tulee Meri-Lappiin!

Kuntavaaliehdokkaat improilevat Lentävän poron tahtiin vallattomassa vaalitentissä. Ajankohtaisia aiheita käsitellään huumorin kautta.

Jussi Leinonen
Vaalishow tulee Meri-Lappiin!

Lentävän poron teatteri on mukana Lapin Kansan, Pohjolan sanomien ja Lounais-Lapin suuressa vaalishowssa. Kuvassa Jussi Olavi Jokinen (rillit), Jonne Suopajärvi ja Risto Olenius (hattu).

Leena Talvensaari, Tiina Nousiainen

Kuntavaaliehdokkaat pääsevät näyttämölle tavallista hilpeämmässä vaalipaneelissa, kun Pohjolan Sanomat ja Lounais-Lappi järjestävät Kemissä ja Torniossa Vaalishow’n. Show’n vetää Lentävän poron teatteri ja siinä heittäydytään käsittelemään paikallisia aiheita improvisaatioteatterin keinoin.

- Aiheet ovat asiallisia ja ajankohtaisia, mutta niitä puidaan hilpeän huumorin hengessä. Näissä vaalitilaisuudessa kenelläkään ei ole tylsää, lupaa Lentävän poron teatterin toimitusjohtaja ja näyttelijä Jussi Olavi Jokinen. Vaalishowssa Lentävän poron näyttelijöiden lisäksi näyttämöllä on ehdokkaita puolueista.

Yleisö pääsee seuraamaan ehdokkaiden ja näyttelijöiden improilua välillä naurusta hytkyen, välillä kannustaviin aplodeihin puhjeten.

Vaalishow’hun on kutsuttu yksi edustaja jokaisesta puolueesta, joka on asettanut ehdokkaita kuntavaaleihin Kemissä ja Torniossa. Mukana ovat myös pienpuolueet, joten show’ssa esiintyy yhteensä lähes kymmenen ehdokasta.

Lentävän poron teatterista show’n vetävät Jussi Olavi Jokinen, Jonne Suopajärvi ja Risto Olenius. Ideana on pitää hauskaa yhteisten asioiden äärellä, mutta ei kenenkään kustannuksella.

- Ehdokkaat osallistuvat improtehtäviin ikään kuin ohjaajan roolissa. Heidän valintojensa perusteella me improteatterin ammattilaiset laitamme itsemme likoon shown pyörteissä, Jokinen tarkentaa.

Vaalishow’ssa käsitellään aiheita, joista Meri-Lapissa on keskusteltu talven mittaan ja joiden arvioidaan nousevan myös kuntavaalien teemoiksi. Arvata saattaa, että show’ssa puhutaan ainakin Länsi-Pohjan keskussairaalan kohtalosta, biojalostamohankkeesta sekä Kemin ja Tornion yhteistyöstä.

Aiheita käsitellään improtehtävissä, mutta niiden lisäksi ehdokkaat pääsevät kertomaan kantansa muutamiin ajankohtaisiin kysymyksiin. Mielipiteitä kysytään myös yleisöltä.

Lentävä poro on improvisaatioon erikoistunut rovaniemeläinen teatteriryhmä, joka on esiintynyt eri puolilla maata.

Ryhmä aloitti toimintansa seitsemän vuotta sitten, jolloin improvisaatioteatteri oli nousemassa suuren yleisön tietoisuuteen. Nyt improvisaatiosta on tullut suomalaisten suosikki muun muassa Putouksen kaltaisten televisio-ohjelmien myötä.

- Improvisaatioteatteri on nyt valtavirtaa, Jussi Olavi Jokinen sanoo.

Lentävän poron aloitteesta Suomen improvisaatioteatterit perustivat tammikuussa oman kattojärjestön, jonka puheenjohtajaksi Jussi Olavi Jokinen valittiin. Yhdistyksen kautta teatterit haluavat kehittää lajia ja tuoda sen mahdollisuudet entistä laajemmin suomalaisten tietoisuuteen.

- Ei ole niin vaikeaa aihetta, etteikö sitä voisi käsitellä improvisaation keinoin. Kaikki riippuu lähestymistavasta – yleensä menemme empatia edellä.

Vaalishow on Lentävälle porolle tavallista haastavampi tehtävä jo siitäkin syystä, että teatterin oman väen lisäksi näyttämöllä on iso joukko ehdokkaita.

Tehtävä on kuitenkin mieluinen, sillä teatteri haluaa omilla keinoillaan kannustaa merilappilaisia osallistumaan kuntavaaleihin ja päätöksentekoon.

- Sanotaan, että kuntavaalit ovat kuin pitkät kalsarit. Ne ovat erittäin tarpeelliset, mutta myös erittäin epäseksikkäät. Show’n kautta vaalit saavat ehkä hiukan seksikkäämpää ilmettä, Jonne Suopajärvi vertaa.

Vaalishow pidetään Torniossa Park Hotellissa ja Kemissä Cumuluksessa. Tilaisuus toteutetaan ravintolateatterin hengessä: baarista voi ostaa juotavaa mukaan esitykseen.

Pohjolan Sanomien ja Lounais-Lapin Vaalishow la 1.4. klo 13 Kemin Cumuluksessa ja kello 19 Tornion Park Hotellissa. Varmista sisäänpääsysi ja nouda maksuton pääsylippu ennakkoon Pohjolan Sanomien ja Lounais-Lapin asiakaspalvelupisteistä Kemistä ja Torniosta.

Vaalishow ehdokkaat lavalla

Kemi Keskusta: Juha Taanila

Kokoomus: Susanne Nyman

SDP: Katja Hietala

Vasemmistoliitto: Sari Ekorre-Nummikari

Perussuomalaiset: Anneli Rantala

Vihreät: Kimmo Hirvenmäki

Kristillisdemokraatit: Vieno Haara

SKP: Tapio Siirilä Tornio Keskusta: Minna Tarkka

Kokoomus: Samuli Juntti

SDP: Janne Olsen

Vasemmistoliitto: Ilkka Kapraali

Perussuomalaiset: Jyrki Risto

Vihreät: Jetta Huttunen

Kristillisdemokraatit: Erkki Hurtig

SKP: osallistuja ei tiedossa

Piraattipuolue: Nico Kaikkonen

Yhteislista Tornio meidän kunta: osallistuja ei tiedossa


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös