Kansallisteatterin keväässä Shakespearea ja vierailevia tähtiä

STT

Suomen Kansallisteatteri on julkaissut kevään ohjelmistonsa. Suurella näyttämöllä nähdään William Shakespearen Macbeth. Ohjaaja Janne Reinikaisen ja Eva Buchwaldin suomentama ja sovittama teos saa ensi-iltansa maaliskuussa.

Pienellä näyttämöllä nähdään puolestaan aiemmin esittämätön Arktinen hysteria. Dramatisoinnin Marko Tapion romaanista ja osin ennennäkemättömästä arkistomateriaalista ovat tehneet Juha-Pekka Hotinen ja Atro Kahiluoto.

Kansallisteatterin pienimmän näyttämön Omapohjan kantaesityksenä nähdään draama Sisäistetyt teoriat rakkaudesta. Esitys on Vera Kiiskisen debyyttiohjaus ja -käsikirjoitus Kansallisteatterissa.

Kansallisteatterin keväässä on luvassa myös kansainvälisiä ja kotimaisia vierailuja. Pietarilainen Aleksandrinski-teatteri vierailee Suurella näyttämöllä Gogol-klassikollaan Naimisiin, jonka on ohjannut Valeri Fokin. Lisäksi nähdään sirkusta, tanssia ja yhteisöteatteria. Teatteri järjestää myös yhteiskunnallisten keskustelujen sarjan Suomi tulevaisuudessa, johon yleisöllä on vapaa pääsy.


Kirjoita kommentti

Ohjeet: Kirjoita kommenttisi tähän. Voit ottaa kantaa, mutta muista hyvät tavat. Kirjoittajat vastaavat itse kommenteistaan. Keskustelu on esimoderoitu, eli kommentit luetaan ennen julkaisua.

Lue myös